Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a viragavilagba.hu (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:

https://www.viragavilagba.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Background IT BT.
Székhely címe: 5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány utca 54/A 3/19.
Cégjegyzékszám: 04-06-009068
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Gyulai Cégbíróság
Statisztikai számjel: 24241977-6312-212-04.
Tevékenység: Virágértékesítés, virágküldés
Adószám: 24241799-1-04
Bankszámlaszám : 10918001-00000054-58140003
SWIFT (BIC): BACXHUHB
IBAN: HU40 1091 8001 0000 0054 5814 0003

Ügyfélszolgálat/Áruház adatai:

Cím: 5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány utca 54/A 3/19.
Telefon: (06-20) 48 88 362
E-mail: megrendeles@viragavilagba.hu
Nyitva tartása: h-p: 09:00-16:00

Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó automatikusan elfogadja a jelen ÁSZF feltételeit. Ekkor a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

A megrendelés lépései:

1. A regisztráció menete
2. A kosár használata
3. A megrendelés
4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja
5. A megrendelés elküldése
6. A megrendelés visszaigazolása

Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 24 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)

2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja.

Árak

A Webáruházban közzétett árak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát, de nem tartalmazzák a kiszállítási költséget. A kiszállítási költség a megrendelő lap címzett települése mező kitöltését követően adódik a csokor árához. Az árak a kézbesítés napján lévő, az adott virágüzlet áraihoz igazodik. A szolgáltató virágpiaci árai tartalmazzák a helyi virágüzlet kézbesítési árát és a helyi adót is.

Kézbesítés

Alkalmazkodva a különböző időzónákhoz, a munkaszüneti napokhoz, a nyitvatartási időkhöz, valamint a rendelésben feltüntetett kézbesítési naphoz, a kiszállítás a következő feltételek szerint történhet:

- rendelésének elfogadása után azt az adott országban működő partnerünk dolgozza fel, figyelembe véve a munkaszüneti napokat és a helyi nyitvatartási időt,

- szombat délután, vasárnap és munkaszüneti napokon nem tudjuk garantálni a kézbesítést. Táborhelyekre, katonai bázisokra, hajókikötőkbe és repülőterekre történő kiszállítást nem tudunk garantálni.

Speciális rendelések és érdeklődések esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Kórházba történő szállítás esetén kérjük, tüntesse föl az osztályt, illetve a kórterem és szoba számát is.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy Magyarországon nem minden osztályra lehet virágot bevinni. Amennyiben nem engedik be, úgy a nővérpultnál kerül leadásra. Garanciát is az osztály nővérpultjáig vállalunk!Szállodába történő szállítás esetén kérjük, jelölje meg a szobaszámot és a vendég (ek) nevét (csoport neve...stb). A kézbesítést a szálloda recepciójáig garantáljuk.

A címzett távolléte esetén a virágkézbesítő telefonszámmal ellátott névjegykártyát hagy a helyszínen, amin bármikor elérhető, illetve egy későbbi időpontban megpróbálja a címzettet ismét elérni telefonon. Abban az esetben, ha 24 óra után is lehetetlennek tűnik a kézbesítés, a kézbesítő értesíti a szolgálatatót, illetve a vásárlót telefonon vagy e-mail-en keresztül. A virágkézbesítő egy harmadik személy bevonását is igénybe veheti (pl. szomszéd, recepciós, portás, temetési dolgozó...stb.), ha elég megbízhatónak látszik, hogy továbbadja a címzettnek. A teljes összeg megfizetése akkor is kötelező ha a címzett megtagadja a virág átvételét.

A kiemelt virágos ünnepeken (Nőnap, Anyák napja, Valentin nap) a magas megrendelésszám miatt a szolgáltató nem tudja garantálni a délelőtti/délutáni szállítást!!

Idő

Pontos időre történő kiszállítást csak esküvőre és temetésre vállal a szolgáltató. Minden esetben a kért napon kerül kiszállításra a virág!

A pontos időre történő kézbesítés csak abban az esetben lehetséges, ha azt előzetesen ügyfélszolgálati osztályon egyeztette.

Elállási jog

Ide beilleszthető a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 1. mellékletében található Elállási/Felmondási mintatájékoztató, kiegészítve a vállalkozás adataival.

A rendelések a szállítás előtt egy nappal törölhetőek a rendelési referenciaszám feltüntetésével.

Ezen idő letelte után, de még a szállítás előtt csak különleges esetekben lehet módosítani a rendelésen, de az ellenérték visszatérítése nélkül.